Vom vorbi putin mai mult despre avantajele Android si iOS, putin mai jos. Ceea ce conteaza este ca ambele vor face o treaba excelenta in timpul rularii: nu exista functii foarte diferite pe care sa le gasiti pe telefoane iPhone dar nu si pe cele cu Android.
Android vs iPhone: aplicatii
Puteti gasi cele mai multe aplicatii atat pe Android, cat si pe iPhone in zilele noastre – nu exista numeroase diferente majore de software care ruleaza doar pe o platforma si nu pe cealalta.
Acestea fiind spuse, multe aplicatii noi (sau actualizari de aplicatii) apar deseori pe iOS, in special jocurile – Odyssey Alto este un exemplu recent in acest sens. S-ar putea sa fiti nevoit sa asteptati un pic pentru ca jocul sa ajunga pe Android, insa asta nu este neaparat o problema.
In ceea ce priveste aplicatiile facute de Apple si Google, puteti, desigur, sa obtineti toate aplicatiile cheie ale Google pe iPhone: de fapt, multe persoane le folosesc in loc de valorile implicite ale Apple. In schimb, singura aplicatie semnificativa pe care o puteti obtine pe Android realizata de Apple este Apple Music.
De ce ati alege Android? Este mai personalizabil, asa cum am spus. Obtineti o gama mai larga de variante de aplicatii. De asemenea, ofera aplicatiilor sale mai multa libertate – puteti obtine recordere de ecran si inregistratoare de apeluri pe Android pe care Apple nu le permite pe iPhone, de exemplu. Daca nu va plac aplicatiile implicite, le puteti schimba.
Aplicatiile cloud din Google sunt, de asemenea, mult mai puternice decat cele ale Apple in acest moment: comparati Gmail pe web cu Mail in iCloud. S-ar putea sa alegeti Android daca doriti sa comutati intre o multime de dispozitive in mod regulat, si nu doar pe dispozitive realizate de Apple.
In ceea ce priveste asistentii AI integrati, Google Assistant pare mai bun decat Siri.
Un iPhone va garanteaza o experienta inteligenta pe smartphone si, in general, interfetele meniurilor si aplicatiilor sale tind sa aiba mai multe lucruri interesante decat echivalentele Android.
Puteti discuta despre estetica si interfata, dar nu exista nici o indoiala ca iPhone-urile obtin actualizari software mult mai repede decat multe telefoane Android si asta are efecte secundare asupra securitatii si performantei. Apple controleaza hardware-ul si software-ul iPhone si asta duce la un smartphone care este (de obicei) neted in functionare si foarte simplu de utilizat.
Confidentialitatea este un alt mare diferentiator: Apple nu foloseste datele pentru a trimite anunturi la fel ca Google, si pastreaza majoritatea setarilor de personalizare (cum ar fi locul unde se afla biroul) stocate local pe dispozitive si nu in cloud.
Puteti aborda intrebarea Android vs iPhone din tot felul de unghiuri: designul telefoanelor reale, optiunile de personalizare din software, numarul de aplicatii de pe fiecare platforma si asa mai departe. In aceasta etapa exista mai multe puncte de comparatie pentru a lua o decizie.
Insa dezbaterea Android vs iPhone este acum doar o parte a unei batalii intre Google si Apple mult mai mari. Cea mai buna alegere a telefonului pentru nu mai este doar despre telefon – ci si despre preferintele personale.