Cum repari o baterie Litiu-Ion care se descarca repede?

0 Shares
0
0
0

Am intalnit de foarte multe ori utilizatori care se plangeau ca bateriile lor de smartphone nu mai tin ca la inceput, se descarca foarte repede si nici nu se mai incarca la capacitate maxima. Esti interesat de reparatii telefoane la un pret accesibil? Intra pe Service-Gsm.ro.

Multi intrebau ce se poate face, in afara de a schimba bateria cu una noua. Ei bine, exista cateva raspunsuri pentru asta si de foarte multe ori este posibil ca nu bateria sa fie cea vinovata de descarcarile bruste ci softul.

Daca telefonul tau pierde din capacitate foarte rapid, acest lucru poate indica o activitate in background sustinuta, care incarca foarte mult chipset-ul video sau procesorul si din aceasta cauza, bateria ta se descarca foarte repede.

Aceste lucruri se pot intampla din varii motive: poate ai luat un virus care iti tine procesorul la 100%, poate ai uitat vreo aplicatie consumatoare de resurse in background (ce ruleaza in background) sau poate pur si simplu incarcatorul tau are o problema si nu mai incarca cum trebuie bateria.

Daca esti sigur ca nu ai schimbat nimic in setari, nu ai instalat un nou update al sistemului de operare (care poate avea capacitatea sa schimbe consumul), daca nu ai folosit telefonul prea mult in jocuri sau in alte aplicatii consumatoare de resurse, este foarte probabil ca bateria ta sa aiba o problema sau incarcatorul acesteia.

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci in acest caz, este sa te asiguri ca nu incarcatorul este cel responsabil. Imprumuta un incarcator de la cineva si vezi cum se comporta bateria dupa o incarcare completa.

Daca nu se mai descarca atat de rapid, este clar ca incarcatorul nu mai functioneaza cum trebuie si trebuie sa-l schimbi. Daca bateria nu-si schimba viteza de descarcare nici dupa ce ai schimbat incarcatorul, atunci ea este de vina si trebuie s-o schimbi cu una noua.

Trebuie sa stii ca bateriile li-ion (litiu-ion) au o durata de viata destul de limitata si pot functiona la capacitate maxima pe smartphone-uri si tablete aproximativ 2-3 ani, perioada dupa care aceste baterii incep sa dea semne de oboseala.

De foarte multe ori, unele baterii de calitate inferioara isi consuma durata de viata chiar inainte de aceasta perioada. Mentinerea capacitatii bateriei este in stransa legatura cu obiceiurile tale.

Da, in functie de cate ori descarci si incarci telefonul, de cate ori il lasi sa se descarce pana la 0 capacitate, de cate ori il lasi la incarcat si il uiti acolo pentru cateva ore, de atatea ori viata bateriei de pe smartphone-ul tau, se va scurta.

De asemenea, telefonul si implicit bateria acestuia, nu trebuie lasate langa surse importante de caldura, se vor descarca si se vor strica mult mai repede. Ca toti acumulatorii reincarcabili, orice baterie de tip li-ion sau li-polimer are un numar limitat de cicluri incarcare/descarcare, iar dupa acest moment incepe sa functioneze cu mult sub capacitatea declarata.

Majoritatea bateriilor prezente pe piata suporta pana la 300 de cicluri incarcare/descarcare, cele mai performante suportand intre 700 si 1000.

0 Shares
You May Also Like