Care sunt cele mai usoare limbi straine?

Care sunt cele mai usoare limbi straine?Cele mai usoare limbi straine pentru romani sunt cele care se apropie gramatical si lexical de limba romana. Ne este mai usor sa invatam limbi romanice, care au la baza latina si limbile fata de care ne apropiem din punct de vedere cultural, mai exact franceza si engleza.

Daca inca nu te-ai gandit cat de utila este o limba straina sau nu stii ce limba straina sa inveti, invata engleza, deoarece este o limba usor de invatat prin prisma faptului ca aproape toate filmele sunt in engleza, la fel si melodiile si in plus, este o limba de circulatie internationala care te va ajuta in orice situatie.

Din punct de vedere gramatical si lexical limba latina si limba spaniola sunt foarte apropiate de romana dar apropierea culturala de lumea anglo-saxona care ne inconjoara ne ajuta sa invatam engleza foarte usor. Si limba franceza are o apropiere culturala, dar nu mai are aceeasi influenta pe care a avut-o acum 100 de ani. Limba germana se apropie ca si popularitate de limba franceza. Continue reading