Fii mai aproape de traditia culinara a sarbatorilor de iarna

Fii mai aproape de traditia culinara a sarbatorilor de iarnaFoarte putini oameni stiu, insa nu doar tara noastra se mandreste cu o varietate de produse traditionale  (fie ele alimentare sau nealimentare). La nivel mondial, conform ziarului Gandul.info, sunt garantate peste 1400 de produse traditionale.

Dintre acestea un numar incredibil de 1404 sunt detinute de UE. Chiar daca  majoritatea acestora provin din tari ca Franta, Spania sau Italia, Romania are o varietate de astfel de produse traditionale, care ne fac sa fim mandri de nationalitatea noastra, de cultura, istoricul si retetele transmise din generatie in generatie. Afla preparate traditionale romanesti in Cluj Napoca, la Selgros.

In special acum, in perioada sarbatorilor de Craciun si Anul Nou, gandul ne zboara la retetele cu care am crescut noi, parintii si bunicii nostri. La tara, traditia a fost pastrata vie, nealterata – acolo a fost locul in  care ea a intalnit atat un mediu potrivit, un spatiu adecvat, cat si oameni care nu au vrut sa compromita retetele de demult, transmise din generatie in generatie. Continue reading